het kc presenteert

het kc presenteert

Plastic Party!

Plastic Party!
Opera in pocket-formaat

Plastic Party!

Een vrolijk consuminder-drama op muziek van Mozart

De Plastic Party: dames onder elkaar die zich vergapen aan de laatste trends op het gebied vanplastic keukengerei. Ooit kreeg vrijwel iedere huisvrouw met dit fenomeen te maken. Jeorganiseerde zo’n party en kreeg een even handig als onverwoestbaar cadeau. Of je ging erheenomdat je buurvrouw ook bij jou was geweest, en kwam vervolgens thuis met iets overbodigs wat jeeigenlijk helemaal niet van plan was te kopen: magnetronklare eierhulzen, frishoudboxjes,wonderdozen met ademend deksel...Objecten die tot in lengte van dagen onze keukenkastjeszullen blijven bevolken.

Maar in de wegwerp-samenleving van nu is helemaal geen plaats voor onverwoestbaarheid. Detijd lijkt het iconische kunststof keukenspul te hebben ingehaald. Iedere Plastic Party zou zomaarineens de laatste fuif kunnen zijn...En dan? Komt er dan ook een einde aan alles waar de PlasticParty voor stond? Een einde aan de duurzaamheid? Aan de economische emancipatie van dehuisvrouw? Kunnen we ons een wereld zonder al dit keukenplastic überhaupt nog voorstellen?

“Plastic Party!” is een vrolijke opera over het einde van een sociaal-cultureel ritueel. Of toch niet?!Hoe dan ook, David Prins schreef het gloednieuwe Nederlandse libretto. En de muziek? Die komtuit Mozarts even prachtige als onverwoestbare opera's "Così fan tutte", "Don Giovanni" en "Lenozze di Figaro". It's party time! Kom meefeesten nu het nog kan...

Uitgevoerd door het Kofferbak Collectief

De Kofferbakkers:
Klaartje van Veldhoven idee, sopraan
Renée Bekkers, arrangementen, accordeon
Mattijs van Woerd, bariton

Meerijdend:
Michaela Riener, mezzo sopraan
Charles Watt, cello
David Prins, samenstelling muziek, libretto, regie
Olga Verlee, dramaturgie

Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten

No items found.

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd?

boek ons

boek ons
Laat van je horen